Vege: Czerwone curry z cukinią

Czerwona pasta curry
1 puszka mleczka kokosowego
Liście limonki (kaffir)
Trawa cytrynowa
Czosnek
Świeży imbir
Mała cebula
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka sosu rybnego
kmin rzymski
3-4 cukinie
Olej kokosowy
Świeża bazylia

* Cukinie przy pomocy obieraczki pokroić w cienkie paski
* Poszatkować czosnek, chili i cebulę, imbir pokroić w słupki,
* W woku rozpuścić łyżeczkę oleju, zeszklić czosnek i cebulę z imbirem, chili i trawą cytrynową
* Dodać łyżkę pasty curry
* Do woka dorzucić cukinie, dusić aż zmiękną
* Całość zalać mlekiem kokosowym
* Dodać 2 lub więcej (wg uznania) łyżki pasty curry, kumin, sos rybny i sojowy
* Pod koniec dodać liście limonki i bazylii

,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>