Tofu w żółtym curry

2 kostki tofu
1 brokuł
1 cukinia
1 duża puszka ananasa (lub świeży ananas)
1 puszka (200ml) mleka kokosowego
1 puszka pomidorów
1 papryczka chili
żółta pasta curry
kakao

* Tofu pokroić w kostkę i zamarynować (najlepiej przez noc) w łyżeczce pasty curry z odrobiną oleju
* Brokuły pokroić i ugotować by były lekko twarde
* Cukinię pokroić w kostkę
* Na patelni podsmażyć curry z cukinią
* Do garnka wlać pomidory, dodać pastę curry (ok. 2 łyżek – wg. uznania), łyżeczkę kakao i mleko kokosowe
* Dodawać kolejno ananasa, brokuły, posiekaną papryczkę oraz tofu i cukinię po podsmażeniu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>